Thomas More zoekt mensen met passie en talent.

Thomas More is de hogeschool voor wie meer verwacht van de toekomst: meer mogelijkheden én meer uitdagingen. Om onze visie als innovatieve hogeschool met een sterke regionale dynamiek verder te realiseren zijn wij op zoek naar mensen met Lef, Enthousiasme, Focus en Vertrouwen.

Een voltijds onderzoeker hybride productie: 3D printing en nabewerking (m/v)

Referentie: TMMA-2019-EC-395 - publicatiedatum 04/07/2019

Thomas More is de hogeschool voor wie meer verwacht van de toekomst: meer mogelijkheden én meer uitdagingen. Om onze visie als innovatieve hogeschool met een sterke regionale dynamiek verder te realiseren zijn wij op zoek naar mensen met Lef, Enthousiasme, Focus en Vertrouwen. Geïnspireerd door deze vier waarden bieden wij je een uitdagende job binnen een dynamische onderwijsomgeving waarin vernieuwing en samenwerking cruciaal zijn.

Profiel en ervaring

 • Ervaring:
  • Je beschikt over een Professionele-Bachelor of Master diploma in de (bio-) ingenieurswetenschappen, industriële wetenschappen, ontwerp en productietechnologie of elektromechanica. Andere diploma’s komen ook in aanmerking mits voldoende kennis van het onderwerp. Een doctoraatsopleiding of andere onderzoekservaring is een pluspunt.
  • Je hebt passie voor en ervaring in productietechnologie en machinebouw, kennis van Additive Manufacturing (3D printing), verspanende technieken (frezen), CNC machines en Computer Aided Manufacturing (CAM). Het begrijpen van materiaal gedrag en productieproces optimalisatie hierbij is een pluspunt.
  • Je hebt ervaring met het zelfstandig uitvoeren van onderzoek, waaronder: het opstellen van experimenten, het verzamelen van data en analyseren van experimentele resultaten.
  • Je bent in staat om kennis uit de literatuur (academische kennis) om te zetten in praktische testen en te linken aan resultaten op industriële/bedrijfsrelevante case studies.
  • Je bent bereid te reizen.
  • Je beheerst het Engels zowel mondeling als schriftelijk goed. Kennis van het Duits is een bijkomend pluspunt.
  • Je bent eventueel bereid om les te geven in de opleidingen.
 • Samenwerken: Je bent een teamplayer en functioneert goed in een multidisciplinaire omgeving.
 • Analytisch vermogen: Je bent succesvol in het herkennen en oplossen van problemen. Je kan een vraagstelling ontleden, verbanden leggen en logische conclusies trekken.
 • Kwaliteitsgericht: Je bent niet tevreden met ‘goed genoeg’ en draagt onderzoekskwaliteit hoog in het vaandel.
 • Klantgericht: je bent communicatief en kan innovaties in begrijpbare en niet-technische termen uitleggen aan bedrijven of studenten. Je werkt ook goed samen met externe partners of klanten.
 • Innovatief: je bent een out-of-the box denker en spot nieuwe mogelijkheden.
 • Ondernemend: Je hebt verantwoordelijkheidszin en bent ondernemend.
 • Je beantwoordt aan het profiel van de Thomas More-medewerker.

Inhoud van de opdracht  

Bij Thomas More starten enkele nieuwe onderzoeksprojecten binnen het domein van ontwerp & productietechnologie. We zijn voor de verdere opbouw van ons team op zoek naar een onderzoeker gespecialiseerd in praktijkgericht onderzoek naar hybride productie processen, waarbij we 3D printing zullen combineren met verspanende technieken (o.m. frezen) om zo tot hoogwaardig afgewerkte producten te komen. Je verricht onderzoek in een internationaal kader (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk), bouwt het netwerk verder uit met het oog op het aanboren van nieuwe opportuniteiten voor Thomas More, en zorgt voor kennisopbouw rond dit thema binnen en buiten de hogeschool. Je komt terecht in een dynamische leer- en werkomgeving waar je de kans krijgt om elke dag mee te werken aan innovaties, waar je je kennis en competenties kan ontwikkelen en kan delen met collega’s, studenten, bedrijven en organisaties.

Jouw taken:

 • Je leidt en verricht praktijkgericht onderzoek in het domein van hybride productietechnologie. Je werkt in verschillende, multidisciplinaire projecten met andere onderzoekers, partners uit het werkveld en met de opleidingen van Thomas More.
 • Je zet experimenten op, verzameld en verwerkt data, en verkent eventueel de mogelijkheden voor nieuw onderzoek.
 • Je dissemineert resultaten en je vertaalt ze naar bruikbare toepassingen of strategisch advies. Je verleent medewerking aan dienstverlening.
 • Je bent een enthousiaste ambassadeur van Thomas More en breidt het netwerk van contacten van de onderzoeksgroep verder uit.
 • Je wilt topkwaliteit realiseren en met het team bouwen aan de groei van de onderzoeksgroep.
 • Je werkt samen met studenten en docenten uit de opleidingen en draagt zo bij tot state-of-the art onderwijs bij Thomas More.

Aanbod

Voltijdse tewerkstelling als contractueel onderzoeksmedewerker

Barema: 316 (bachelor) of 502 (master), afhankelijk van diploma

Aanstelling van bepaalde duur van 01/09/2019 tot 31/08/2020, verlenging mogelijk

Plaats van tewerkstelling: Sint-Katelijne-Waver

Meer informatie kan je bekomen bij Frederik.vogeler@thomasmore.be

Solliciteren (online met CV en motivatiebrief) kan tot en met 25 augustus 2019.

Ooooopppsss....

The company you're looking for no longer works with CVWarehouse.
But we have lots of other exciting companies available for you!

Ooooopppsss....

The job you're looking for is no longer online.
But we have lots of other exciting vacancies available for you!